Meny Stäng
Far Peter och dottern Josephine Gunnebro sittandes i studion och berättar om hur låten Wildheart kom till

En Nashville-resa som förändrade livet – Skapandet av "Wildheart" och en familjeförening över Atlanten

Ingen hade väl kunnat ana att en spontan resa till Nashville skulle utvecklas till ett livsavgörande kapitel för mig och min dotter Josephine. Det var som om stjärnorna själva hade en plan för oss, och den planen började ta form genom en enkel taxiresa och några magiska ögonblick på BB Kings Blues Bar.

Tillfälligheternas spel äro förunderligt

Historien om "Wildheart" började som en melodi av en slump, en septemberdag 2018, när jag och min dotter Josephine bestämde oss för att utforska Nashville, countrymusikens huvudstad. En UBER-taxi och en vänlig förare vid namn Rick blev vår entrébiljett till en värld av förändring.

Rick, en pratsam själ, föreslog att vi borde lyssna på hans son Adam McDonough, en begåvad låtskrivare och musiker. Den spontana inbjudan till Adam's framträdande på BB Kings Blues Bar blev startskottet för en oförglömlig resa.

Bild på personerna bakom låten "Wildheart". Fr. v. Adam McDonough, Peter Gunnebro, Josephine Aurora Gunnebro, Rick McDonough.

Personerna bakom Wildheart: Adam McDonough, Peter Gunnebro, Josephine Aurora Gunnebro, Rick McDonough, Aug 23 2019 - Foto: Danielle Marie

Mot Nashville!

Vi svävar på moln!

Örnen har landat i Nashville, och alla väskor och vår pedal steel-gitarr var lyckligtvis i ordning vid tullen!

Peter, Rick och Josephine höjer sina glas i en stor skål för en kär återförening!

Ett obligatoriskt besök på Broadway!

Josephine har precis konverterat till cowgirl och hon älskar det redan!

Låtskrivandet och musiken

Efter att ha imponerats av Adams talang på BB's spenderade vi timmar med att bara njuta av musiken, prata och dela historier. Dagar senare förenades vi vid Rick's pool, där musik och vänskap blommade. Vi spelade våra låtar för varandra, och det var då jag insåg att vi inte bara hade funnit nya vänner utan även musikaliska själsfränder.

En lunchträff med den framstående pedal steel-gitarristen Travis Toy öppnade upp möjligheter för framtida samarbeten. Snart nog hade vi en värdefull gemenskap av kreativa sinnen som brann för att skapa något speciellt.

Låten "Wildheart" föds

Åter i Sverige växte en önskan fram inom mig – att skapa en låt som hyllar mina barn. "Wildheart" var inte bara en melodi, utan en kärlekshandling till Josephine, Simon och Andreas. Att höra Josephine sjunga duett med Adam gav låten en extra dimension av kärlek och samhörighet.

Det magiska ögonblicket inträffade när Rick och Adam tackade ja till att skriva texten, väl insatta i temat. En internationell samarbetsinsats tog form, och när pedal steel-gitarristen Travis Toy anslöt sig, blev "Wildheart" komplett.

Återvändandet till Nashville och livekonserten

Höjdpunkten var när vi återvände till Nashville sommaren 2019 för att framföra "Wildheart" live på den välkända musikklubben Alley Taps i den legendariska stadsdelen Printers Alley. Uppbackade av Adams band blev det inte bara en hel konsert, utan också en gripande familjeförening på andra sidan av Atlanten – en stund då far och son, far och dotter, samlades för att dela kärlek till musiken.

Ett soundtrack till ett ovärderligt kapitel i våra liv

Genom musiken och de oväntade mötena i Nashville skapade vi inte bara en sång, utan ett soundtrack till ett ovärderligt kapitel i våra liv. En resa som började med toner och ackord förvandlades till en symfoni av kärlek, vänskap och oförglömliga stunder. Livet kan verkligen vara en sång, och vi sjunger den tillsammans som en familj med ett "Wildheart."

The Wildheart Band repeterar

Videon ger dig en glimt av den den fina känslan och glädjen vi kände när vi förberedde oss inför vår konsert.

Dagen då vi filmade musikvideon till "Wildheart"

Musikvideon till "Wildheart" filmades hemma i Sverige av Linus Grane, vår skicklige filmare och videoproducent.

Vädret var fantastiskt, och Linus och Josephine gjorde ett fantastiskt jobb i nästan sex timmar! Tack vare min hjälpsamma syster och några riktigt trevliga bybor lånade de hjälpsamt ut sina sina vackra gårdar och "skådespelare" (korna och hästarna) till oss för att filma videon i genuin country-stil.

Efter några timmars filmning ropade min syster Lena in oss till ett dukat bord. Hon hade lagat en underbar middag till oss! Hon sa att vi såg väldigt hungriga ut. Tack fina syster!

Wildheart - Josephine Aurora Gunnebro

Det där är riktigt seriös kamerautrustning!

Kameratrollkarl! - Linus Grane

Solfångare!

Josephine bekantar sig med en av statisterna i videon.

Skådespelare samlas för genomgång av manus.

Solnedgång vid skådeplatsen.

Mannen, myten, legenden! - Linus Grane

Slutresultatet

Ett stort tack till alla som bidragit till låten Wildheart!

Tack till alla dessa fantastiska musiker och fantastiska, stöttande och hjälpsamma vänner som bidrog för att göra Wildheart-projektet möjligt!

MUSIKER:

Adam McDonough – Sång
Josephine Aurora Gunnebro – Sång
Travis Toy – Pedal Steel
Peter Gunnebro – Gitarrer
Petter Wåhlberg – Mandolin
Jens Larsson – Piano
Linus Nivrén – Elbas
Ola Högberg – Trummor

Text: Adam McDonough/Rick McDonough
Musik: Peter Gunnebro
Producerad & arrangerad av: Peter Gunnebro
Inspelad och mixad av Peter Gunnebro i Tailor Hill Studio
Mastering: Micke Ludwigsson
© 2019 – Alla rättigheter förbehållna

Rick McDonough är en pensionerad musiker och låtskrivare baserad i Nashville, ursprungligen från Jersey. Han är en hårt arbetande (barnpassning är hans grej) farfar och UBER-förare. Sist men inte minst, Rick har det största hjärtat man kan önska sig!

Adam McDonough är sångare och låtskrivare baserad i Nashville. Han har beskrivits som en sångare med en själfull, melodisk röst som förenar gammaldags blue-eyed soul med moderna pop-låtskrivningssensibiliteter.

Adam har uppträtt på legendariska scener över hela USA och har delat scen med välkända artister som James McCartney, Foy Vance, Chris Carmack (CMT's "Nashville"). Han har även spelat in sin musik med den framstående musikproducenten Aaron Johnson (The Fray).

Besök gärna adammcdonough.com för mer information.

Josephine Aurora Gunnebro är en mycket begåvad sångerska. Trots sin unga ålder av 20 år (vid tidpunkten för när Wildheart spelades in) är hon aktiv med att sjunga soul, pop och countrymusik.

Travis Toy är en turnerande- och sessionsmusiker baserad i Nashville. Under de senaste 20 åren har Travis bidragit till flera projekt som har blivit nominerade till priser och har även varit en del av projekt som har vunnit GRAMMY-priser. Sedan 2004 har han turnerat och spelat in musik med multi-platinagrupperna Rascal Flatts.

Travis har uppträtt och/eller spelat in med några av countrymusikens största namn, inklusive Vince Gill, Brad Paisley, Sheryl Crow, Josh Turner, Jason Aldean, LeeAnn Womack, Darius Rucker och många andra.

År 2018 mottog Travis Toy CMA Award som "Touring Musician Of The Year".
travistoy.com

Peter Gunnebro är en frilansande inspelnings- och sessionsmusiker, låtskrivare samt producent baserad i Karlstad. 

Petter Wåhlberg är en mångsidig musiker, inspelnings- och sessionsmusiker samt musikproducent baserad i Stockholm, Sverige.

Petter spelar gitarr, trummor, mandolin och banjo mestadels inom genren pop, folkmusik, Americana.

Jens Larsson är en multi-instrumentalist, producent, låtskrivare och musiklärare baserad i Borlänge.

Jens spelar som huvudinstrument piano och keyboards och har en lång lista av artister han samarbetat med.

Linus Nivrén är en frilansande musiker och musiklärare baserad i Borlänge, Sverige.

Linus är en mångsidig musiker och spelar bas, gitarr, piano och keyboards.


Ola Högberg är en frilansande musiker baserad i Borlänge, Sverige.

Ola är en fantastisk person att umgås med, och hans imponerande musikalitet framträder verkligen när han spelar trummor. 

Trollkarlen Micke Ludwigsson mastrar den färdiga Wildheart-mixen. Att mastra en låt innebär att ge den den sista finjusteringen för att förbättra och optimera ljudkvaliteten på den mixade låten. Det innebär att balansera ljudnivåerna och ge låten en mer enhetlig och definierad ljudbild. Målet med mastring är att säkerställa att låten låter så bra som möjligt på olika avspelningsenheter och i olika lyssningssituationer. Micke är mannen för jobbet!


The Wildheart Band

Adam McDonough – Sång och gitarr
Josephine Aurora Gunnebro – Sång
Rick McDonough – Sång
Peter Gunnebro – Sång, Gitarr, Munspel, Pedal Steel
Jaron Mossman – Trummor
Truman Virden – Elbas
Craig Wilson – Keyboard, Banjo

Peter Gunnebro

Dalapeter AB, Peter Gunnebro
Telefon: +46 730 81 90 07
Epost: info@dalapeter.se

Se kontaktsida här >>

Stolt medlem i:

Svenska Fotografers Förbund logotype

Kontakta mig!

0 of 5000
Frygian Music
Frygian Music
20:19 21 May 24
Can definitely recommend Peter, very passionate and responsive photographer. Very happy with the pictures!
Ingegerd andersson
Ingegerd andersson
17:10 02 Nov 23
Such amazing pictures! Does Gabriel's mother think…..
LudosBBX
LudosBBX
09:43 17 Oct 23
Peter has been photographing me and my band at the local jazzclub for years and he has done an amazing job! He's professional and extremely good at his job! Highly recommend!
Leolin13
Leolin13
21:38 15 Oct 23
Really captures the moment and subject in the picture
Anders Solberg
Anders Solberg
05:48 14 Oct 23
Peter is very good at both portraits and landscape pictures. He succeeds in capturing and conveying emotions and soft values ​​in his images in an exemplary manner. Because he is a relaxed and lovely personality, it is easy to be in front of the camera when Peter is behind.We have used Peter to document projects and personnel, nationally and internationally.
Salome Gotsadze
Salome Gotsadze
09:29 26 Jul 23
Thomas Alm
Thomas Alm
19:08 04 Jul 23
We hired Peter as a photographer for our summer party with about 80 guests. Was deeply impressed by the professionalism during the evening when both photography and filming were required. Peter also set up for portrait photography down by the lake, something that was widely used by the guests. Now the pictures have arrived and we can state that we are extremely happy that we hired Peter!
Annelie Ek
Annelie Ek
10:10 20 Jun 23
Such beautiful photos - Skilled photographer
Ola Högberg
Ola Högberg
19:43 19 Jun 23
Peter is one of the most creative minds I have ever met, be it photography, film, music or just good company! When it comes to photography, he has taken absolutely the finest pictures I have ever seen... When it comes to film, he is absolutely phenomenal at capturing the moment, the real thing! I find it hard to believe that any fictional filmmaking is coming from here... The raw reality is what counts!
Bengt Matsson
Bengt Matsson
17:47 19 Jun 23
Peter is not only a hugely brilliant skilled all-rounder in music production. With his creative and artistic talent, he is also a brilliant photographer who captures the little extra!
Carola Victoria Olsson
Carola Victoria Olsson
17:41 19 Jun 23
Peter Gunnebro is an incredibly talented photographer, have seen many of his photos, both taken privately, and also commission jobs. Highly recommend him if you are looking for a driven photographer/documentary filmmaker 👌
Mikael ludwigsson
Mikael ludwigsson
05:27 19 Jun 23
I have had (and still have) many fun and interesting assignments together with Peter Gunnebro. Mostly in a music context, but several times in photo and video with various video streaming assignments.Peter is ambitious, very thorough and passionate about what he does. Above all, the results are outstanding!/ Mickey
Håkan Bylund
Håkan Bylund
19:59 18 Jun 23
Very skilled and experienced, recommended!
Se alla recensioner
js_loader
Publicerad iDokumentärt, Musikdokumentär, Musikvideo, Nyheter, Okategoriserade, Samarbeten

Relaterade inlägg