Meny Stäng
Silhuetter av ett kärlekspar i solnegången. Foto: Peter Gunnebro

En överraskande fotokväll vid Vänerns vackra kant

Ibland överträffar verkligheten ens förväntningar, och så var fallet igår kväll för mig. 

Jag åkte ut för att utforska en lämplig plats för ett kommande fotouppdrag och fick en oförglömlig naturupplevelse. En brinnande solnedgång målade himlen i fantastiska färger och två oväntade men perfekta modeller dök upp.

Klockan var strax efter åtta på kvällen när jag tog bilen till Hammarö Sydspets i Värmland. När jag väl kom fram insåg jag att solnedgången rörde sig mycket snabbare än vad jag hade räknat med, så jag skyndade mig längs vandringsleden till den plats jag ville utforska.

Landskapsbild tagen vid Hammarö Sydspets i Värmland. Foto: Peter Gunnebro

Landskapsbild tagen vid Hammarö Sydspets i Värmland en kväll i maj 2023. Foto: Peter Gunnebro

Två oförutsedda modeller dök upp framför min kameralins.

Väl på plats började jag omedelbart fotografera och ett ungt par slog sig ned på en sten vid vattnet. Jag insåg genast det fantastiska porträtt som uppstod framför mina ögon och började komponera bilden för att få solen och deras silhuetter i rätt position. Efter att ha tagit några bilder gick jag fram till paret och bad om ursäkt för att jag störde. Jag kunde inte motstå att visa dem de fantastiska bilderna och de blev lika imponerade som jag. När jag lovade att skicka bilderna till dem blev de mycket glada.

Solen sänkte sig snabbt mot horisonten och jag fortsatte att fotografera en stund innan jag bestämde mig för att åka hem.

I min kameraväska

Jag ville resa lätt denna kväll så jag plockade bara med mig det nödvändigaste. I min lilla fotoväska tog jag med min Canon R6 med RF 70-200 mm f/2.8 och ett ND-filter. För att vara på den säkra sidan tog jag även med ett robust kamerastativ för att garantera att kameran stod stadigt när jag tog bilder med långa slutartider. Eftersom vattnet var helt stilla blev det inte mycket rörelse i bilderna.

Här nedan kan du se kvällens skörd av bilder. Ha det så kul!

Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Kvällshimmel över Vänern. Foto: Peter Gunnebro

Dalapeter AB, Peter Gunnebro
Telefon: +46 730 81 90 07
Epost: info@dalapeter.se

Se kontaktsida här >>

Stolt medlem i:

Svenska Fotografers Förbund logotype
Föreningen Filmcentrum logotype

Kontakta mig!

0 of 5000
5.0
Baserat på 8 recensioner
powered by Google
Salome Gotsadze
Salome Gotsadze
09:29 26 Jul 23
Thomas Alm
Thomas Alm
19:08 04 Jul 23
We hired Peter as a photographer for our summer party with around 80 guests. Was deeply impressed by the professionalism during the evening when both photography and filming were required. Peter also set up for portrait photography down by the lake, something that was widely used by the guests. Now the pictures have arrived and we can state that we are extremely happy that we hired Peter!
Annelie Ek
Annelie Ek
10:10 20 Jun 23
Such beautiful photos - Skilled photographer
Ola Högberg
Ola Högberg
19:43 19 Jun 23
Peter is one of the most creative minds I have ever met, be it photography, film, music or just good company! When it comes to photography, he has taken absolutely the finest pictures I have ever seen... When it comes to film, he is absolutely phenomenal at capturing the moment, the real thing! I find it hard to believe that any fictional filmmaking is coming from here... The raw reality is what counts!
Bengt Matsson
Bengt Matsson
17:47 19 Jun 23
Peter is not only a hugely brilliant skilled all-rounder in music production. With his creative and artistic talent, he is also a brilliant photographer who captures the little extra!
Carola Victoria Olsson
Carola Victoria Olsson
17:41 19 Jun 23
Peter Gunnebro is an incredibly talented photographer, have seen many of his photos, both taken privately, and also commission jobs. Highly recommend him if you are looking for a driven photographer/documentary filmmaker 👌
Mikael ludwigsson
Mikael ludwigsson
05:27 19 Jun 23
I have had (and still have) many fun and interesting assignments together with Peter Gunnebro. Mostly in a music context, but several times in photo and video with various video streaming assignments.Peter is ambitious, very thorough and passionate about what he does. Above all, the results are outstanding!/ Mickey
Håkan Bylund
Håkan Bylund
19:59 18 Jun 23
Very skilled and experienced, recommended!
Se alla recensioner
js_loader
Publicerad iPorträttfotografering, Utflykter med kameran

Relaterade inlägg