Meny Stäng

Företagsfotografering

Är du företagare eller jobbar åt en organisation, förening eller liknande och behöver bra foton till er hemsida, till pressutskick eller för att visa er verksamhet? Kanske har ni en konferens som behöver fotodokumenteras eller personal som behöver fotograferas? Många yrkesmänniskor visar Powerpoint-presentationer och annat visuellt material för att marknadsföra sig. Då behövs också bra foton. Jag har stor vana att hjälpa till med företagsfotografering, i projekt och i organisationer. 


Vanligt förekommande är porträtt, personalbilder, verksamhetsbilder, reportage, projektdokumentation, event- och konferenser. Bilderna kan beroende på uppdragets art användas till en rad olika ändamål som bland annat hemsida, marknadsföring, projektrapporter, pressutskick m.m. 

Porträttfotografering av fotograf i Värmland Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Fotografering av konferens. Foto: Peter Gunnebro

I vilka sammanhang behöver ett företag eller organisation bra bilder?

Ett företag eller organisation kan behöva bra bilder i många olika sammanhang. Här är några exempel: 

 • Marknadsföring: Företag och organisationer behöver ofta bra bilder för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det kan handla om produktbilder, bilder av anställda, bilder som visar företagets verksamhet eller bilder som används i annonsering eller på webbplatsen.
 • Kommunikation: Bilder kan hjälpa till att förstärka budskapet i kommunikationen med kunder eller samarbetspartners. Det kan handla om bilder som används i presentationsmaterial, på sociala medier, eller i nyhetsbrev.
 • Rekrytering: Företag och organisationer kan använda bilder för att locka till sig potentiella anställda. Bilder av arbetsplatsen, företagskulturen eller anställda kan ge en inblick i vad det är att arbeta på företaget.
 • Rapportering: Bilder kan användas i rapporter eller presentationsmaterial för att illustrera data eller resultat på ett tydligt sätt.
 • Utbildning: Om en organisation ger utbildning till anställda eller kunder kan bilder användas för att visa exempel eller förklara komplexa processer.
 • Varumärkesbyggande: Bilder kan vara en viktig del av ett företags varumärke och användas för att skapa en visuell identitet. Det kan handla om bilder som används i logotypen, eller i marknadsföringsmaterial som skapar en specifik känsla eller association med företaget.
 • Evenemang: Bilder kan användas för att dokumentera evenemang som företaget deltar i eller arrangerar. Det kan handla om bilder på deltagare, talare eller aktiviteter som skapar en minnesvärd upplevelse för deltagarna.

Vad innefattas i begreppet företagsfotografering?

Företagsfotografering är en form av fotografering som syftar till att skapa professionella bilder för företagets behov. Det kan omfatta följande områden:

 • Porträttfotografering: Detta kan inkludera porträtt av företagsledare, anställda och andra personer som är viktiga för företaget.
 • Produkter och tjänster: Företagsfotografering kan omfatta fotografering av produkter och tjänster som företaget erbjuder. Detta kan vara användbart för marknadsförings- och reklamändamål.
 • Miljöbilder: Företagsfotografering kan också innefatta fotografering av företagets kontor, anläggningar, produktion och verksamhet. Detta kan användas för att visa företagets kultur, miljö och verksamhet för potentiella kunder och medarbetare.
 • Evenemangsfotografering: Företagsfotografering kan omfatta fotografering av företagsrelaterade evenemang, såsom konferenser, mässor och seminarier.
 • Marknadsföringsmaterial: Företagsfotografering kan användas för att skapa marknadsföringsmaterial, såsom broschyrer, webbsidor och annonser.

Sammanfattningsvis innefattar företagsfotografering en mängd olika områden som syftar till att skapa professionella bilder för företaget.


Här är några tips att tänka på vid företagsfotografering

 • Planera i förväg: Innan fotograferingen, planera vad du vill uppnå med bilderna och vilka typer av bilder som behövs. Vilka områden och anställda bör fotograferas? Vilka miljöer ska användas? Vilka färger och stilar passar ditt företag?
 • Använd professionell utrustning: Använd en professionell fotograf som använder högkvalitativ utrustning. Detta inkluderar en bra kamera, belysning, stativ och objektiv. En professionell fotograf kan också hjälpa dig med posering och retuschering.
 • Skapa en passande miljö: Se till att miljön där fotograferingen ska äga rum passar för ditt företag. Detta kan inkludera att använda företagets lokaler, eller att hyra en lämplig plats för fotograferingen.
 • Visa din företagskultur: Försök att visa upp din företagskultur genom bilderna. Tänk på vilka värden och budskap som ditt företag vill kommunicera, och försök att integrera dessa i bilderna.
 • Använd rätt kläder: Se till att dina anställda klär sig lämpligt för fotograferingen. Använd företagets uniformer eller välj kläder som passar ditt företags stil och färgschema.
 • Förbered dina anställda: Berätta för dina anställda om fotograferingen i förväg så att de vet vad som förväntas av dem. Ge dem riktlinjer för posering och beteende under fotograferingen.
 • Använd bilderna: Använd bilderna i din marknadsföring och på din webbplats för att visa upp ditt företag och dess anställda. Detta kan hjälpa till att skapa en mer personlig och trovärdig bild av ditt företag för potentiella kunder och kunder.


Om du har frågor kring företagsfotografering så kanske du även kan hitta några svar här.

Företagsfotografering av fotograf i Värmland Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Gruppfoto företagsfotografering taget i utomhusmiljö i naturligt ljus. Foto: Peter Gunnebro.

Företagsfotografering av fotograf i Värmland Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Företagsfoto taget i inomhusmiljö i naturligt ljus. Foto: Peter Gunnebro.

Företagsfotografering av fotograf i Värmland Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Företagsfotografering. Föreläsare fotograferad i inomhusmiljö i naturligt ljus. Foto: Peter Gunnebro.

Företagsfotografering av fotograf i Värmland Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Företagsfoto taget vid byggarbetsplats. Taget i utomhusmiljö i naturligt ljus. Foto: Peter Gunnebro.

Dalapeter AB, Peter Gunnebro
Telefon: +46 730 81 90 07
Epost: info@dalapeter.se

Se kontaktsida här >>

Stolt medlem i:

Svenska Fotografers Förbund logotype

Kontakta mig!

0 of 5000