Meny Stäng

Artist- & bandfotografering

Som artist eller band är man ofta i behov av bra bilder till hemsidor, skivomslag, affischer, elektroniska press-kit (EPK), reportage, musikbloggar och till många andra sammanhang. Jag har fotat artister, band och konserter under många år, både i Sverige och i utomlands och tycker det är fantastiskt roligt och kreativt. Artistbilder kan tas i kontrollerad miljö i studio eller på någon häftig plats där vi skapar känsla och dramatik med hjälp av naturligt ljus, avancerad blixtutrustning och en stor portion kreativitet. The sky is the limit! 

Med den flexibla kamera- och blixtutrustningen fotar vi såväl inomhus som utomhus. Om du önskar finns även möjlighet att involvera en duktig make-up- och hårstylist i samband med fotograferingen.

Jag kan även bistå med hjälp att ta fram förslag på grafisk layout för olika ändamål såsom skivomslag, affischer och annat. Jag jobbar i Photoshop och Lightroom.
Artistfoto till skivomslag. Förslag på grafisk layout. Foto och layout av Dalapeter Photography.

Bilden illustrerar enbart ett exempel på hur ett skivomslag skulle kunna se ut och är ej ett äkta skivomslag. Foto och layout: Peter Gunnebro

Vad innebär artist- och bandfotografering?

Artist- och bandfotografering innebär att fotografera artister eller musikgrupper för att skapa bilder som kan användas i olika sammanhang, såsom promotionmaterial, albumomslag, tidningsartiklar och webbplatser. Det kan innebära att fotografera enskilda artister, en hel musikgrupp eller en kombination av båda. Fotografierna kan vara porträttbilder eller bilder som visar artisterna i aktion under en konsert eller repetition.


Fotografering av artister och musikgrupper kräver vanligtvis en viss nivå av expertis inom musik- och scenfotografi för att kunna fånga artisternas uttryck och känsla. Det kräver också en viss känsla för att kunna skapa bilder som passar artistens eller bandets personlighet och stil.

Artister och band väljer ofta fotografer baserat på deras stil och erfarenhet inom området. För fotografer kan det vara en spännande och utmanande uppgift att fånga artisternas unika karaktär i en bild.


Om du har frågor kring artist- och bandfotografering så kanske du även kan hitta några svar här.

Artistfoto taget av Dalapeter Photography

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Artistfoto av Dalapeter Photography

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Artist- & bandfotografi av Dalapeter Photography.

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Artistfoto av Dalapeter Photography

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Bild av Bill Öhrström som sjunger på scen. Konsertfotografering. Foto: Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Bild på gitarristen i Libor Šmoldas Foto: Peter Gunnebro

Artistfoto. Foto: Peter Gunnebro

Dalapeter AB, Peter Gunnebro
Telefon: +46 730 81 90 07
Epost: info@dalapeter.se

Se kontaktsida här >>

Stolt medlem i:

Svenska Fotografers Förbund logotype

Kontakta mig!

0 of 5000